PRISIJUNGTI
    opened image

    Pēc Windows Server operētājsistēmas uzstādīšanas, izņemot dažus servisa kontus, sistēmā ir pievienots tikai administrators un viesis (pēc noklusējuma atspējots). Administratoram ir visi servera tiesības, un, ja nepieciešams dot piekļuvi serverim citai personai, būtu nepareizi nodot administratora lietotāja paroli, ņemot vērā drošību un piekļuves iespējamo zaudējumu serverim. Šajā gadījumā ieteicams papildus izveidot lietotāju ar ierobežotām tiesībām, bet ar piekļuvi izmantojot RDP ("Tālvadības darbvirsmu").


    Lai izveidotu jaunu lietotāju, pievienojieties serverim (kā pievienoties serverim) un noklikšķiniet ar labo peles pogu uz "Sākums". Atlasiet punktu "Computer Managment (Datora pārvaldība)".



     

    Atvērtajā logā noklikšķiniet uz "Local Users and Groups" (Vietējie lietotāji un grupas) - "Users" (Lietotāji) - labo peles pogu lietotāju saraksta jomā un izvēlieties "New User..." (Jauns lietotājs).



     

    Lietotāja vārdā ievadiet lietotāja vārdu, piemēram, admin, user2, manager1 utt. Laukā "Parole" ievadiet sarežģītu paroli, un laukā "Apstiprināt paroli" vēlreiz ievadiet to pašu paroli. Parolei jābūt sarežģītai: ieteicams vismaz 8 rakstzīmes, satur burtus, ciparus, īpašas rakstzīmes. Lai izveidotu sarežģītu, bet viegli atceramu paroli, piemēram, angļu valodas klaviatūrā varat pievienot dažus ciparus un īpašas rakstzīmes vārda vai frāzes sākumā, vidū un/vai beigās.


    Jūs varat arī noņemt ķeksīti "User must change password at next logon" (Lietotājam jāmaina parole nākamajā ieejā).
    Noklikšķiniet uz "Create" (Izveidot) un aizveriet logu (Aizvērt).
    Lietotājs ir izveidots. 

     

    Tagad piešķirsim jaunajam lietotājam tiesības piekļūt serverim izmantojot RDP ("Tālvadības darbvirsmu").
    To var izdarīt, atverot izveidotā lietotāja īpašības, pārejot uz cilni "Member of" (Piederība grupām) - nospiediet "Add" (Pievienot) un atvērtajā logā nospiediet pogu "Advanced" (Papildus).



     

    Atvērtajā logā "Atrast" (Meklēt) - ar peles palīdzību izvēlieties "Remote Management Users" (Tālvadības vadības lietotāji)  - nospiediet "Lab OK" (Apstiprināt).




     

    Vēlreiz "Lab OK"



     

    Un atkārtoti nospiediet "Lab OK".
     


    Tagad izveidotais jaunais Windows Server lietotājs varēs piekļūt serverim izmantojot RDP.